Dinsdag 7 mei
Blijf op de hoogte en volg Ton
07 Mei 2019 | Frankrijk, Homblières
Gisteren 6 mei vertrokken we van Camping de la Sensée in Aubigny-au-Bac. Na een goede nachtrust en vrijstelling van corvee voelde Marianne zich weer fit genoeg om mee te fietsen. We passeerden de Franse grens. Halverwege moesten we de route voor de tweede keer bijstellen omdat de camping gesloten was. We kwamen terecht op Camping Le Colvert in Homblières.
Vandaag 7 mei, werden we wakker met een zonnetje, het bleef de hele dag droog. We hebben geluncht langs het kanaal van de Somme, heerlijk in de zon. In saint Simon een stempel gehaald, de kerk was dicht, het gemeentehuis was dicht maar verwees naar het postkantoor. Daar werden we met voorrang geholpen omdat zij ons herkenden als pelgrims. De laatste pauze op een bankje naast het kerkhof, waar we werden aangesproken door een oude man van wie we het Frans absoluut niet konden verstaan. Het laatste deel van de route voerde langs een drukke weg de D1032. Gelukkig hielden de auto's duidelijk rekening met ons. We probeerden het laatste stukje een rustigere weg te nemen maar dit bleek deels een zand, grind en keien pad dat uiteindelijk weer op de D1032 uit kwam.
07 Mei 2019 - 19:47
Maja:
Chers amies, leuk om jullie zo een beetje te volgen. Ochtendzonnetje geeft weer goede moed en fijn om te lezen dat Marianne weer de 'oude' is