14 mei 2019
Door: T©nk
Blijf op de hoogte en volg Ton
14 Mei 2019 | Frankrijk, Chartres
Na twee heerlijke rustdagen in Chartres staan we vanavond op de camping Municipal in Chateaudun lans de Loir niet te verwarren met de Loire.
Op maandag 13 mei zijn we met z'n alle in de bus naar de Kathedraal van Chatres geweest. Helaas was de rondleiding in het labyrint volgeboekt. We hebben ook hier een stempel gehaald en de beeldengalerij en de mooie glas in lood ramen bewonderd. Zie foto's. Vanaf de ingang van de Kathedraal is het nog 1625 km naar Santiago de Compostella. Voor de lunch hebben we bij de warme bakker heerlijke broodjes gehaald en in het zonnetje opgegeten. Ellie en Bert reden mee terug, Salvador en Marianne liepen terug langs de rivier de Eure. Ton en Maarten reden door om boodschappen te doen.
Vandaag 14 mei, hadden we een route over rustige D-wegen met de wind in de rug en de zon op ons hoofd. Halverwege haalden de bus, al toeterend op Ellie's hoorn (die nog op haar fiets moet) de fietsers in. Omdat er nog veel inkopen gedaan moesten worden en de fietsers vroeg vertrokken waren, kwamen zij voor de eerste keer als eerste op de camping aan.
15 Mei 2019 - 18:05
An Bout:
Chartres daar ben ik ook geweest toen ik bij de antroposofen werkte. Wij zijn toen wel in het labirint geweest. We zijn dar toen met een grote groep collega's met eigen auto's daarheen gereden en sliepen in het klooster ernaast. We zijn er 3 dagen geweest en zijn daarna op de terugweg bij de tuinen van Claude Monet langs gegaan op de thee. Dit is alweer wat jaartjes geleden. Groetjes An