Woensdag 5 juni - Reisverslag uit Luzaide, Spanje van Ton Kalb - WaarBenJij.nu Woensdag 5 juni - Reisverslag uit Luzaide, Spanje van Ton Kalb - WaarBenJij.nu

Woensdag 5 juni

Door: T©nk

Blijf op de hoogte en volg Ton

05 Juni 2019 | Spanje, Luzaide

Maandag 3 juni zijn we vertrokken uit Sauveterre de Bearn naar Saint Jean-Pied-de-Port. De tocht er naar toe is rustig verlopen zodat we op tijd bij een fietsenmaker aankwamen die ons kon en wilde helpen met de problemen van de spaken en ondersteuning. Om de tijd dat de reparatie werd uitgevoerd zijn de fietsers bij de toeristeninformatie een stempel gaan halen en hebben even een terrasje genomen. Het is een erg toeristisch stadje waar veel pelgrims de tocht naar Santiago beginnen. De volgende dag 4 juni, eerst geklommen naar de citadel met de fietsen aan de hand naar het voormalig gebouw van de Unesco voor een stempel en de route door de Pyreneeën. Het was een warme en zware dag zoals verwacht, net voordat een zware onweersbui losbarstte stapten de fietsers de tent binnen. Het hoogst gepasseerde punt kunt u op de foto zien, het was indrukwekkend om zo hoog tussen de bergen door te fietsen. Het laatste stukje na Roncesvalles ging bergafwaarts, het eerste stukje voerde langs de rivier Nive d'Arnéguy was vrij vlak. Net voor de lunch passeerde wij de grens en hebben toen in Luzaide geluncht. Vanaf daar was het het flink aanpoten om na elke bocht weer wat hoger uit te komen. Omdat de weersvoorspelling erg slecht waren voor de volgende dag hebben we besloten om vandaag 5 juni op deze Camping Urrobi in Espinal te blijven. Een goed besluit wand het heeft de hele nacht en ochtend geregend. Omdat alles nat blubberig is en er geen winkels in de buurt zijn hebben we besloten om onszelf vanavond te verwennen met een etentje in het restaurant op de camping.

• 05 Juni 2019 - 14:45

Francy:

Ton

Salvador, Maarten, Ellie, Marianne, Ton en Bert zijn bezig met de voorbereidingen om op 1 mei 2019 per fiets te kunnen vertrekken op bedevaart volgens de route van Sint Jacob naar Santiago de Compostella in Spanje. Het idee voor de tocht is ontstaan in 2017 als sportieve uitdaging voor de groep die toen nog uit 8 personen bestond. In de tijd na het besluit om te gaan zijn we gaan bespreken hoe en in welke vorm we de reis konden vormgeven. Deze fietsreis is zoals gezegd een sportieve uitdaging en tegelijkertijd een spirituele, sociale als geestelijke onderneming. We vertrekken op 1 mei vanuit Renesse in Zeeland en hopen eind juni de 2500 km te hebben overbrugd. De lengte van de dagetappes is gemiddeld 50 kilometer waarbij aangetekend dat we in het eerste deel van de tocht aanzienlijk meer kilometers per dag gaan maken omdat we in het hooggebergte in Spanje de geplande 50 km niet gaan halen. We vinden het leuk om jullie onze tocht mee te laten beleven. Het goede doel "Stichting vakantiehuis Thuredrith ligt ons zeer na aan het hart vanwege de doelstelling van deze stichting. Thuredrith biedt gratis vakantie's aan aan gezinnen met ernstig zieke kinderen en in geval dat er geen aanbod van deze kant is komen er mensen met M.S. in een van de drie huizen. Wat onze keuze voor Thuredrith mede heeft bepaald is dat iedereen die voor de stichting werkzaamheden verricht dit volledig vrijwillig en zonder bezoldiging doet. Voor de exploitatie van de huizen is veel geld nodig, wij hopen dat u ons wilt helpen om een mooie bijdrage te kunnen schenken aan Thuredrith.

Actief sinds 07 April 2019