Zaterdag 15 juni 2019
Door: T©nk
Blijf op de hoogte en volg Ton
15 Juni 2019 | Spanje, Villaquirán de la Puebla
Vrijdag 14 juni 2019 Na een koude nacht weer vroeg op en op weg naar Burgos gelukkig een vlakke weg die we op weg naar deze camping ook al hadden gereden in tegenovergestelde richting. Deze weg de N120 leidden ons snel door Burgos heen. Na Burgos kregen we weer een paar flinke hellingen die we op moesten maar de mooie uitzichten vergoede dat ruimschoots. Deze keer een redelijk korte route door onderlinge afstanden tussen campings anders te lang werd. Op de camping was een kinderfeestje aan de gang waarbij de kinderen de waterslangen hadden gevonden, die delen van de camping besproeiden. Voordat we het goed en wel dit in de gaten hadden moesten we optreden om niet onder water te lopen. De sanitaire voorziening was heel bijzonder, een grote regendouche en daarbij een handdouche. Wastafels met papieren handdoekjes e.d. uit de kunst. Ook de ruimte was bijzonder gekleurd, Rode en paarse kleuren enz. Maarten had weer een heerlijke maaltijd voor ons bereid. Broccoli, met tomaten uien gehakt en rijst. 15 juni, Vandaag wederom een korte rit, ongeveer 31 kilometer maar wel weer stevig klimmen en dalen. Een stempel gehaald bij een Refugio, Peregrinos. In de ruïne van het klooster van San Anton uit de XV eeuw in San Anton. De monniken hadden een bijzondere methode om de ziekte “Antoniusvuur” te bestrijden. Ellie heeft dit uitgeprobeerd door haar zere vinger in het gat van de muur onder het Antoniusbeeld te houden. De monniken hakten de zere arm of vinger af. Gelukkig is de orde van de monniken al in 1791 opgeheven. Vervolgens door naar Castrojeriz, hier staat een mooie kerk de Santa Maria del Manzano. Boven op de heuvel staat de ruïne van een tempeliersburcht, deze is getuige geweest van enkele veldslagen tegen de Moren.
De paal die dienst deed als ondersteuning van het bed en na het vervangen van de poten geen dienst meer deed, is verwerkt tot vier blokken met gelk een gat waat de nieuwe poten stabieler in kunnen staan (zie foto's).